Blog

21 Juli 2017

Hieke

Komkommertijd?

Je kent het wel, die laatste dagen zo vlak voor je vakantie: dat eindeloze rondrennen met een hoofd vol klussen die ‘echt nog even moeten’ en een lijf vol stress. Vooral veel stress. Zóveel stress dat wanneer je nog niet aan de vakantie toe geweest zou zijn, je het zéker bent na die laatste dagen voor je vertrek.

En overal slingeren lijstjes. Lijstjes voor verschillende boodschappen. Lijstjes waarop staat wat je niet moet vergeten in te pakken want… O wee! Alsof er op je vakantiebestemming straks geen winkels zijn.
En dan zijn er nog de lijstjes voor de thuisblijvers; een handleiding voor je zoon die voor het eerst alleen achterblijft om op het huis en de katten te passen. En het gras zal maaien en misschien af en toe eens wat vrienden uit zal nodigen (doe je wel voorzichtig met de barbecue?).

En alles, alles moet nog ‘even’ af.  De administratie (want tja, dat geeft je het gevoel dat je werk ècht even helemaal klaar is en je achterover kunt gaan leunen) de laatste was (waarom eigenlijk?) en…. heel belangrijk: het huis moet schoon want het is zo fijn om in een opgeruimd huis thuis te komen wanneer  je weer uitgerust thuiskomt (ook vrij onzinnig gezien de thuisblijvende zoon).
Kortom: lijstjes, briefjes en aantekeningen overal!

Maar… lijstjes ben ik wel gewend. Voordat ik in april dit jaar stopte met mijn baan in het ziekenhuis waren lijstjes mijn enige manier om te overleven met mijn chaotische brein. Een manier om alles op een rijtje te houden in de warboel van twee (of eigenlijk drie!) banen, een gezin, sport, gezelligheid en sociale verplichtingen.
Stiekem hoopte ik dat het na april iets overzichtelijker zou worden. Maar de lijstjes bleven. Ik hield het ook gewoon druk trouwens.

En eerlijk gezegd vind ik ze lekker, die met pen vol gekliederde lijstjes waarin ik zo lekker kan strepen als iets ‘af ‘ is.

Ik heb leuke klanten, er liggen alweer fijne klussen voor ‘over drie weken’ en mijn hoofd borrelt en bruist van de heerlijke ideeën.
Het is de bedoeling dat ik drie weken ga ontspannen. Fietsen in de bergen, zwemmen, zonnen, boeken lezen (yeah!!) maar ook… lijstjes maken! Lijstjes maken gevuld met leuke plannen die in hoofd opduiken en waar ik na de vakantie weer fijn mee aan de slag kan gaan.

Voor mij is het nooit komkommertijd!

Fijne vakantie allemaal!
(ik ben op vakantie van 21 juli tot 13 augustus)

 

3